nieuws

Duitse spoorwegen willen belang in haven Hamburg

bouwbreed

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn is een concurrentiestrijd aangegaan met het staatshavenbedrijf DP World uit Dubai om een belang van 49,9 procent in de uitbater van de haven van Hamburg.

Dat meldde de zakenkrant Financial Times Deutschland. Volgens de krant biedt Deutsche Bahn samen met de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley 1,1 miljard tot 1,2 miljard euro voor het belang in HHLA Hamburger Hafen und Logistik. DP World heeft naar verluidt 1,6 miljard euro op tafel gelegd. Verdere gegadigden voor het belang zouden onder meer de Australische investeringsbank Macquarie, de Britse investeringsmaatschappij 3I en de Duitse ondernemingen Allianz en Hochtief zijn. Het belang in de op zeven na grootste containerhaven ter wereld wordt verkocht door de autoriteiten van de deelstaat Hamburg. Havenbedrijven staan wereldwijd volop in de belangstelling van investeerders vanwege de sterke groei van het transport over zee. Bij HHLA werden vorig jaar 6,1 miljoen containers overgeslagen, 16 procent meer dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels