nieuws

Driehonderd miljoen voor spoorgemeenten

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) verdeelt nog dit jaar 300 miljoen euro voor gemeenten waar het spoor dwars door het centrum loopt. De ministerraad heeft ingestemd met de eenmalige subsidieregeling om spoorbarrières in steden op te heffen. Gemeenten kunnen tot 1 juni plannen indienen. Ze kunnen dan rekenen op een bijdrage van maximaal 40 […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) verdeelt nog dit jaar 300 miljoen euro voor gemeenten waar het spoor dwars door het centrum loopt. De ministerraad heeft ingestemd met de eenmalige subsidieregeling om spoorbarrières in steden op te heffen. Gemeenten kunnen tot 1 juni plannen indienen.

Ze kunnen dan rekenen op een bijdrage van maximaal 40 miljoen euro van het Rijk als een financieel gedekt voorstel op tafel ligt.

Reageer op dit artikel