nieuws

Drie hoge woontorens sieren dijk in Delfzijl

bouwbreed

delfzijl – In het kader van een grootschalige �revitalisering� komen er drie woontorens vlakbij de dijk in Delfzijl. De torens tellen elk veertien verdiepingen en zijn ontworpen door de Groningse architect Jurjen van der Meer van architectenbureau De Zwarte Hond. De woontorens kijken uit op de Eems. De opknapbeurt van de havenstad concentreert zich voorlopig […]

delfzijl – In het kader van een grootschalige �revitalisering� komen er drie woontorens vlakbij de dijk in Delfzijl. De torens tellen elk veertien verdiepingen en zijn ontworpen door de Groningse architect Jurjen van der Meer van architectenbureau De Zwarte Hond.

De woontorens kijken uit op de Eems.

De opknapbeurt van de havenstad concentreert zich voorlopig op Delfzijl-Noord. Daar komt de nieuwe wijk Kwelderland. In het plan staat de sloop van 1650 woningen en nieuwbouw van 1200 woningen. De sloop ligt op schema, de bouw is in volle gang. Na Kwelderland en omgeving is het centrum aan de beurt. De Ontwikkelings Maatschappij Delfzijl (OMD) is verantwoordelijk voor de revitalisering. De OMD heeft drie marktpartijen; Acantus Vastgoed, BAM Woningbouw en Geveke Ontwikkeling, verenigd in het consortium ABG.

Reageer op dit artikel