nieuws

Denen willen meer winterbedrijvigheid

bouwbreed

kopenhagen – De winterbouw in Denemarken komt nog steeds in onvoldoende mate van de grond. De partners in de sector willen daarom opnieuw een poging doen de bedrijvigheid in het koude seizoen te bevorderen via een wijziging van de reglementen. De opzet is om met ingang van volgend jaar bij wijze van proef de verantwoordelijkheid […]

kopenhagen – De winterbouw in Denemarken komt nog steeds in onvoldoende mate van de grond. De partners in de sector willen daarom opnieuw een poging doen de bedrijvigheid in het koude seizoen te bevorderen via een wijziging van de reglementen. De opzet is om met ingang van volgend jaar bij wijze van proef de verantwoordelijkheid meer bij de aannemers te leggen via de plicht de kosten van bouwen in de winter bij voorbaat in te calculeren en niet pas als blijkt dat de kosten zich aandienen. Daarmee worden verschillen van mening over de noodzaak van doorberekening tijdens het bouwproces voorkomen, terwijl de aannemer moet oppassen de kosten niet te hoog aan te zetten, zo luidt de gedachte van de werkgroep die ermee bezig is geweest. Onder de huidige regelgeving ligt de bouw in de winter voor een groot deel stil. De jongste berekeningen van de overheid geven aan dat dit jaarlijks tegen de 70 miljoen euro aan uitkeringen kost. Afgelopen januari zaten 10.000 bouwvakkers werkloos thuis in afwachting van hervatting van de activiteiten.

Reageer op dit artikel