nieuws

Corporaties bouwen 150 meter hoge toren

bouwbreed

amsterdam – De Amsterdamse corporaties Zomers Buiten en De Key (de Principaal) hebben met BAM Woningbouw een overeenkomst gesloten over de bouw van een woontoren. De 150 meter hoge toren komt aan de Arena Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Aanvankelijk zou ontwikkelaar Stienstra participeren in het woningbouwproject. Vanwege twijfel over de haalbaarheid van de woontoren aan die […]

amsterdam – De Amsterdamse corporaties Zomers Buiten en De Key (de Principaal) hebben met BAM Woningbouw een overeenkomst gesloten over de bouw van een woontoren. De 150 meter hoge toren komt aan de Arena Boulevard in Amsterdam-Zuidoost.

Aanvankelijk zou ontwikkelaar Stienstra participeren in het woningbouwproject. Vanwege twijfel over de haalbaarheid van de woontoren aan die kant, heeft de gemeente nieuwe participanten aangezocht.

Het project ondergaat een aanpassing in de zin dat meer kleine woningen worden gerealiseerd. Het oorspronkelijke plan voorzag in 250 tot driehonderd dure woningen, maar beide ontwikkelaars voorzien daarvoor onvoldoende afzetmogelijkheden.

De bouw van de woontoren moet vanaf 2007 gelijk opgaan met de komst van het aangrenzende entertainmentcentrum Getz. Volgens gemeentelijk projectleider C. Brandsema krijgt het Amerikaanse architectenbureau Jerde nog deze maand de opdracht voor een voorlopig ontwerp.

In een gezamenlijke onderneming met ING Real Estate, BAM Vastgoed en Ballast Nedam wil Amsterdam van de Arena Boulevard het tweede uitgaanscentrum van de stad maken. Het complex voorziet in winkels, muziek- en theaterzalen, horecabedrijven, een hotel en mogelijk een casino, hoewel minister Donner (justitie) tegenstander is.

Reageer op dit artikel