nieuws

Colas uitblinker bij bouwgigant Bouygues

bouwbreed

parijs – Bouygues heeft vorig jaar een omzet weggezet van 24,4 miljard euro. De prestatie van het Franse concern is een verbetering van 15 procent ten opzichte van 2004.

Uitblinker bij Bouygues is wegenbouwer Colas. Het dochterbedrijf realiseerde een omzet van liefst 9,4 miljard euro. De bedrijvigheid van de onderneming nam met 19 procent toe ten opzichte van 2004.

Colas haalde zijn groei vooral weg buiten thuismarkt Frankrijk. Vooral in Centraal Europa slaat de wegenbouwer de vleugels uit. De groei in Frankrijk bleef beperkt tot 7 procent.

De tak burgerlijke en utiliteitsbouw van Bouygues kon de expansie van Colas niet bijbenen. Construction voerde de productie met 11 procent op tot 5,8 miljard euro. Met een groei van 13 procent was Construction succesvoller in Frankrijk dan in het buitenland.

Vastgoedbedrijf Immobilier zette een omzet neer van 1,6 miljard euro. De specialist in onroerende goederen noteerde een omzetgroei van 20 procent. De toegenomen activiteiten vinden hun oorsprong voor een groot deel in Spanje en Portugal.

Het in 1996 gelanceerde telecombedrijf van Bouygues doorbrak in december de grens van 8 miljoen klanten. Om nauwkeuriger te zijn, eind van het jaar gingen 8.131.000 gebruikers met Telecom in zee. De omzet van Telecom steeg met bijna een kwart tot 4,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel