nieuws

Centrumplan Leiderdorp krijgt gestalte

bouwbreed Premium

leiderdorp – Nu Rehorst Bouw de vier woontorens in het centrum van Leiderdorp bijna heeft opgeleverd, is het tijd voor de aanleg van de parkpromenade die Winkelhof en het winkelcentrum Santhorst met elkaar verbindt. “Het zijn de eerste stappen om Leiderdorp een echt dorpshart te geven”, zegt projectleider R. van der Loo.

Verheij Bestrating & Infra uit Sliedrecht begint half februari met de aanleg van de promenade van 8 meter breed en 350 meter lang. De promenade vergt een investering van zo�n half miljoen euro en is in de loop van 2008 klaar.

Bibliotheek

Vlakbij het Zandhorstgebied aan de promenade bouwt Van der Vorm Bouw uit Papendrecht een sociaal-cultureel centrum, een bibliotheek, diverse winkels, horeca, een nieuwe Rabobank en circa vijftig appartementen. De opdracht is onlangs verworven in samenwerking met VVKH Architecten uit Leiden en Vocon Engineering en Adviesbureau DGMR.

Het project is onderdeel van het Masterplan Centrum Leiderdorp en vergt een investering van circa 16,5 miljoen euro. De bouw begint in het eerste kwartaal van 2007 en zal gereed zijn in het voorjaar van 2008.

De komende vier jaar neemt de gemeenteraad beslissingen over de rest van het masterplan dat onder andere een uitbreiding inhoudt van het Centrumplein in Winkelhof met 6000 vierkante meter en circa zestig appartementen tot en met de bouw van een nieuw gemeentehuis met raadszaal annex theater.

Reageer op dit artikel