nieuws

Celstraf van vijf jaar geëist in fraudezaak GTI

bouwbreed Premium

den haag – Voor de Haagse rechtbank is tegen een voormalige administrateur van GTI een celstraf geëist van vijf jaar. De inmiddels ontslagen werknemer sluisde volgens het Openbaar Ministerie in zes jaar tijd ruim vijf miljoen euro weg. Daarbij kreeg hij hulp van een bevriend adviesbureau. Die stuurde op verzoek van de administrateur rekeningen naar […]

den haag – Voor de Haagse rechtbank is tegen een voormalige administrateur van GTI een celstraf geëist van vijf jaar. De inmiddels ontslagen werknemer sluisde volgens het Openbaar Ministerie in zes jaar tijd ruim vijf miljoen euro weg. Daarbij kreeg hij hulp van een bevriend adviesbureau. Die stuurde op verzoek van de administrateur rekeningen naar GTI zonder dat er diensten waren geleverd.

Tegen de directeur van het bedrijf eiste de openbaar aanklager een celstraf van drie jaar. Twee andere handlangers hoorden gevangenisstraffen van een en twee jaar eisen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel