nieuws

Boskalis versterkt zich in Noord-Europa

bouwbreed

papendrecht – Boskalis heeft de vloot en werknemers van de Finse baggeraar Wasa Dredging Oy overgenomen. Hiermee verstevigt de Papendrechtse baggeraar zijn positie in Noord-Europa. Wasa Dredging is een relatief jong bedrijf opgericht in 1984 onder de naam Vaasan Ruoppaus. In 2004 is de huidige naam gekozen vanwege het toenemend aantal buitenlandse projecten die werden […]

papendrecht – Boskalis heeft de vloot en werknemers van de Finse baggeraar Wasa Dredging Oy overgenomen. Hiermee verstevigt de Papendrechtse baggeraar zijn positie in Noord-Europa.

Wasa Dredging is een relatief jong bedrijf opgericht in 1984 onder de naam Vaasan Ruoppaus. In 2004 is de huidige naam gekozen vanwege het toenemend aantal buitenlandse projecten die werden binnengehaald.

Het bedrijf heeft een kleine vloot, drie backhoes, twee splijtbakken, twee boorplatforms en wat klein materieel als werkschepen en sleepboten. In 2004 werd met 40 medewerkers 6 miljoen omzet gedraaid. Het bedrijf zelf blijft bestaan maar wordt investeringsmaatschappij.

Het huidige personeel van Wasa dat overgaat naar Boskalis, wordt ondergebracht bij de Finse thuismarktdochter Terramare Oy. Met de overname versterkt Boskalis tevens zijn specialistische vloot op het gebied van baggeren in harde grond en de kennis op dit gebied. De aanvulling is ook kwantitatief welkom omdat de komende jaren de nodige havenwerken in het Oostzeegebied op de markt zullen komen. Daarbij gaat het vooral om Finland zelf en de Baltische Staten.

Reageer op dit artikel