nieuws

Bilfinger Berger heeft groei op alle fronten weer te pakken

bouwbreed

mannheim – Bilfinger Berger heeft zijn resultaat vorig jaar met 30 procent verbeterd tot 66 miljoen euro. Het concern uit Mannheim verwacht dit jaar de stijgende lijn voort te zetten.

Bilfinger Berger groeit op alle fronten. De omzet steeg met 16 procent tot 7,1 miljard euro. De Mannheimers slaagden bijna een kwart meer opdrachten binnen te halen dan in het voorgaande jaar. Tegenover de 6,1 miljard euro aan orders in 2004 staat een volume van 7,5 miljard euro vorig jaar. Met een pakket ter waarde van 7 miljard euro was bij de jaarwisseling de orderportefeuille 10 procent beter gevuld dan eind 2004. Het aantal medewerkers van de onderneming steeg met 11 procent tot 55.346.

De divisie ingenieursbouw haalde vorig jaar 2,7 miljard euro uit de markt. De prestatie betekent een groei van 12 procent. De toename is vooral de weerslag van grote infrastructurele projecten in Australië en Europa. De stroom van nieuwe orders zwol met 22 procent aan tot op een drup na 3 miljard euro. Een belangrijke inbreng komt van verkeersprojecten in Australië en Scandinavië.

De tak waarin burgelijke en industriële bouw zijn ondergebracht, zag zijn omzet vorig jaar met 5 procent groeien tot 2,1 miljard euro. In Nigeria werd Bilfinger actiever voor de olie- en gasindustrie. Verliesgevende projecten in Australië zorgden in de groep voor een negatief resultaat van 14 miljoen euro. Volgens de Mannheimers is het lek boven water en beschikt het concern over een solide basis om weer aantrekkelijke winsten bij te schrijven. De orderportefeuille groeide met 2 procent naar 2,1 miljard euro.

De divisie Dienstverlening maakte qua omzet een sprong van 1,6 naar 2,3 miljard euro. De groei komt in sterke mate van de overgenomen bedrijven Simon Engineering en Babcock Borsig Service. Het orderbestand groeide met 44 procent tot 1,6 miljard euro.

Reageer op dit artikel