nieuws

Bergen op Zoom krijgt 5 miljoen van VROM

bouwbreed Premium

den haag – De Brabantse gemeente Bergen op Zoom krijgt 5 miljoen van het Rijk voor de herontwikkeling van het oude bedrijventerrein in de Geertruidapolder. De bijdrage komt uit de zogeheten BIRK-pot, waarmee VROM plannen steunt die de ruimtelijke kwaliteit in een stad of het landelijk gebied versterken. Op het oude bedrijventerrein in de gemeente […]

den haag – De Brabantse gemeente Bergen op Zoom krijgt 5 miljoen van het Rijk voor de herontwikkeling van het oude bedrijventerrein in de Geertruidapolder. De bijdrage komt uit de zogeheten BIRK-pot, waarmee VROM plannen steunt die de ruimtelijke kwaliteit in een stad of het landelijk gebied versterken.

Op het oude bedrijventerrein in de gemeente moeten 2700 woningen komen. Daarnaast voorzien de plannen in de realisatie van 20.000 vierkante meter commerciële ruimten en voorzieningen, een jachthaven en een park.

Volgens minister Dekker (VROM), die gisteren op bezoek was in Bergen op Zoom, is het plan van de gemeente een “goed voorbeeld” van gebiedsontwikkeling, omdat private en publieke partijen van meet af aan betrokken zijn bij het project.

Voor het plan heeft Bergen op Zoom met AM en Amvest een gemeenschappelijke exploitatiemaatschappij opgezet die het risico draagt voor de grondexploitatie.

Reageer op dit artikel