nieuws

België klaar voor gebruik van IJzeren Rijn

bouwbreed Premium

BRUSSEL – De Belgische spoorbeheerder Infrabel is klaar om een beperkt aantal goederentreinen te laten rijden over de IJzeren Rijn, de ongebruikte spoorlijn van België door Nederland naar Duitsland. “Wij hebben ons huiswerk af”, zei een woordvoerder gisteren. “Ons plan en budget liggen klaar. Maar een invoeringsdatum hangt af van politiek overleg tussen de ministers […]

BRUSSEL – De Belgische spoorbeheerder Infrabel is klaar om een beperkt aantal goederentreinen te laten rijden over de IJzeren Rijn, de ongebruikte spoorlijn van België door Nederland naar Duitsland.

“Wij hebben ons huiswerk af”, zei een woordvoerder gisteren. “Ons plan en budget liggen klaar. Maar een invoeringsdatum hangt af van politiek overleg tussen de ministers van de betrokken landen.” De Belgische spoorbeheerder wil circa vijftien treinen per dag laten rijden van de Antwerpse haven naar het Duitse Ruhrgebied. De verbinding is interessant voor vervoerders, omdat het korter en sneller is dan bestaande goederenlijnen.

De historische lijn is in Nederland omstreden omdat het door een natuurgebied voert.

Reageer op dit artikel