nieuws

Beelen dicht doorvoer kabels waterdicht af

bouwbreed

aalten – Brandwerende en waterdichte afdichtingen: Beelen Engineering biedt er de brandwerende Actifoam schuimrubber platen en de waterdichte brandwerende Fiwa-kit voor aan. Met deze materialen kunnen bijvoorbeeld computerruimten worden beschermd tegen het water uit sprinklerinstallaties. Steeds vaker stelt de brandweer sprinklerinstallaties verplicht in onder meer bestaande gebouwen. Dat heeft gevolgen voor bestaande brandwerende afdichtingen voor […]

aalten – Brandwerende en waterdichte afdichtingen: Beelen Engineering biedt er de brandwerende Actifoam schuimrubber platen en de waterdichte brandwerende Fiwa-kit voor aan. Met deze materialen kunnen bijvoorbeeld computerruimten worden beschermd tegen het water uit sprinklerinstallaties.

Steeds vaker stelt de brandweer sprinklerinstallaties verplicht in onder meer bestaande gebouwen. Dat heeft gevolgen voor bestaande brandwerende afdichtingen voor kabeldoorvoeringen.

Systemen uit platen minerale wol die zijn afgewerkt met een brandwerende coating zijn volgens Beelen nauwelijks bestand tegen water.

De Actifoam schuimrubber platen van de Aaltense fabrikant kan daarentegen door de gesloten celstructuur geen vocht opnemen. Voor een waterdichte verbinding worden de platen aan de voorzijde van de doorvoeropening afgewerkt met Fiwa-kit. De doorvoering weert op die manier brand, warmte en water.

Bij brand worden de Actifoam platen actief en zetten uit, waardoor in de doorvoering een vrijwel massieve massa rubber ontstaat. Het teveel aan materiaal wordt met de verweekte kunststoffen van de kabelmantels aan de vuurzijde uit de doorvoering geperst waardoor die langer brand weerstaat.

Reageer op dit artikel