nieuws

Arcelor in voor overname US Steel

bouwbreed Premium

luxemburg – Staalconcern Arcelor stelt alles in het werk om zich Mittal Steel van het lijf te houden. Het in de staalsector leidende bedrijf van Lakshi Mittal heeft een vijandig bod op het Luxemburgs-Frans-Spaans bedrijf gedaan van 18,6 miljard euro. Arcelor overweegt nu volgens financiële bronnen in de Frankfurter Algemeine Zeitung zijn Amerikaanse sectorgenoot Arcelor […]

luxemburg – Staalconcern Arcelor stelt alles in het werk om zich Mittal Steel van het lijf te houden. Het in de staalsector leidende bedrijf van Lakshi Mittal heeft een vijandig bod op het Luxemburgs-Frans-Spaans bedrijf gedaan van 18,6 miljard euro.

Arcelor overweegt nu volgens financiële bronnen in de Frankfurter Algemeine Zeitung zijn Amerikaanse sectorgenoot Arcelor over te nemen. Volgens de krant heeft Arcelor eerst gekeken naar het eveneens Amerikaanse Nucor dat er financieel beter voor staat dan US Steel. Dat werd echter te duur.

Arcelor zou nu US Steel willen overnemen en daarvoor contant willen betalen. Daardoor zou de schuldenlast van de Europese staalgigant stijgen waardoor het bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor overname door Mittal.

Reageer op dit artikel