nieuws

Wij ondersteunen de echte mkber

bouwbreed

nieuwegein – Het nieuwe MKB Bouw is er voor individuele bedrijven, maar ook bestaande brancheverenigingen kunnen zich aansluiten. “Die zijn allemaal welkom”, zegt Conga- en MKB Bouw-voorzitter A. Blonk.

“Wat wij willen is bedrijven ondersteunen in hun primaire bedrijfsprocessen op het gebied van arbeid in de brede zin. En dat voor een prijs die geen drempel opwerpt”, aldus Blonk.

Voor een bedrag van 295 euro krijgen de bedrijven allerlei informatie over arbeidsvoorwaarden en nieuwe regelgeving die direct invloed hebben op de bedrijfsvoering.

Die informatie krijgen zij dan via internet of e-mail. Willen ze papier in huis hebben, dan betalen ze 100 euro meer.

Het heeft volgens Blonk alles te maken met de nieuwe jonge ondernemer, die totaal verschilt van de oude aannemer. “De jongeren kijken bij lidmaatschappen veel meer naar de vraag �what�s in it for me�. Daar spelen we met deze organisatie op in.”

Volgens hem komen organisaties die daar niet op inspelen in de problemen. “Ondernemers gaan afhaken. Die hebben geen tijd om hele pakken papier door te lezen. Die willen praktische informatie waarmee ze in hun bedrijfsvoering vooruit kunnen.”

Behalve individuele bedrijven kunnen ook brancheverenigingen zich aansluiten. De NVBU, de noordelijke bouwers uit Drenthe en Overijssel die het bij Bouwend Nederland niet zagen zitten, is daar een voorbeeld van.

Stafdiensten

De oprichting van de nieuwe vereniging heeft alles te maken met het gebrek aan vertrouwen dat het midden- en kleinbedrijf heeft in de bestaande organisaties. “Het MKB heeft andere wensen en behoeften dan het grootbedrijf. Dat heeft stafdiensten die het bedrijf bijstaan. De echte mkb-ondernemer heeft die stafdiensten niet. Die moet alles alleen doen. Daarin ondersteunen wij ze”, zegt Blonk.

Voor die nog geen driehonderd euro levert MKB Bouw een beperkt pakket. “Dat klopt. Maar als het gaat om sectorspecifieke zaken, dan is daar de branchevereniging. Wij willen juist voorkomen dat we een organisatie maken die steeds meer werk naar zich toetrekt en daarom moet groeien. Dat kost alleen maar meer geld.”

Reageer op dit artikel