nieuws

Waterschap financiert kosten dijkproject

bouwbreed

soest – Door de kosten voor te schieten, wil Waterschap Vallei en Eem vertraging voorkomen van de voorgenomen dijkverbetering in de zuidelijke randmeren. Het project dreigt in een impasse te raken sinds het Rijk deze zomer liet weten geen geld beschikbaar te hebben. Normaal gesproken worden grootschalige dijkverbeteringen betaald door het Rijk. Het waterschap wil […]

soest – Door de kosten voor te schieten, wil Waterschap Vallei en Eem vertraging voorkomen van de voorgenomen dijkverbetering in de zuidelijke randmeren.

Het project dreigt in een impasse te raken sinds het Rijk deze zomer liet weten geen geld beschikbaar te hebben. Normaal gesproken worden grootschalige dijkverbeteringen betaald door het Rijk.

Het waterschap wil echter niet langer wachten, omdat dan de veiligheid in het geding raakt. In een brief aan de provincie Utrecht vraagt ze om schriftelijke bevestiging dat de kosten van de miljoenen kostende maatregelen worden terugbetaald, alvorens het schap tot actie overgaat.

In 2003 is afgesproken dat het gebied langs de randmeren in 2010 voldoende moet zijn beschermd tegen hoogwater. Indien de periode tussen voorbereiding en uitvoering te lang is, moeten de plannen opnieuw worden bekeken. Dat betekent niet alleen vertraging, maar ook verhoging van de kosten.

Onderzoeken waaraan reeds is begonnen, moeten dan opnieuw worden uitgevoerd. Welke maatregelen nodig zijn om het Eemland tegen hoogwater te beschermen, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel