nieuws

Verhuurder Riwal plaatst order van 80 miljoen euro

bouwbreed

dordrecht – Het Dordtse bedrijf Riwal, de grootste hoogwerkerverhuurder van Europa, heeft een order geplaatst ter waarde van 80 miljoen euro. De Amerikaanse fabrikant JLG Industries krijgt het grootste deel van de koek: 1600 stuks. Als in het voorjaar van 2007 alle machines geleverd zijn, mag de fabrikant 60 miljoen euro in de boeken bijschrijven.

Riwal, eigendom van de Nederlandse broers Schalekamp en hun compagnon D. Livnat, heeft ook honderd Genies, veertig Holland Lift-schaarliften, 35 Aichi-platforms op rupsen, verscheidene autoplatforms van CMC en platforms op aanhangers van Omme besteld.

De order maakt deel uit van Riwals strategie om de vloot autoplatforms en platforms op aanhangers in Israël uit te breiden.

In 2004 en 2005 bestelde Riwal respectievelijk 1000 en 400 JLG�s. Om de groei van het bedrijf te kunnen bijbenen, worden de onderhoudsfaciliteiten en de kantoren in Dordrecht verdrievoudigd.

De order aan JLG omvat diesel- en elektrische schaarliften en knik- en telescopische hoogwerkers en verticale-mastliften.

Met zo�n 5000 eenheden is Riwal de grootste verhuurder in Europa. Het bedrijf werd in 1968 in Nederland opgericht en begon in 2000 internationaal te opereren. In Nederland, Denemarken, Israël en Slovenië is het bedrijf marktleider, in Frankrijk groeit de vestiging spectaculair en Riwal zoekt uitbreiding op de Balkan en in het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel