nieuws

Verachtert brengt zijn eerste trilplaten voor (mini)gravers uit

bouwbreed

den bosch – Verachtert Nederland introduceert de vier trilplaten van de nieuwe reeks VVP. Het Bossche bedrijf ontwikkelde deze trilplaten voor (mini)gravers. Met de VVP brengt de fabrikant voor het eerst trilplaten op de markt.

De hoogfrequente trilplaten van de Bossche fabrikant zijn te gebruiken op een giek of een knikarm. Het gereedschap kan zonder extra hydraulische systemen op verschillende machines binnen dezelfde klasse worden gebruikt. Alle modellen verdichten de grond met 2200 trillingen per minuut. Een regelventiel beschermt het gereedschap tegen te hoge drukken en volumestromen. Het systeem werkt zonder afvoerleidingen voor de lekolie uit de motor; uit de motor die Verachtert gebruikt lekt volgens de fabrikant geen olie. De assen worden doorlopend gesmeerd. De smeerolie zit in een oliereservoir dat in het blok is gemonteerd. Als optie levert Verachtert er een demontabele vulplaat bij voor het aantrillen van vulmateriaal in greppels.

De 215 kilo zware VVP10 is de kleinste uitvoering en bedoeld voor 1,6 tot 9,1 ton zware gereedschapdragers. De trilplaat vergt een oliestroom van 38 tot 45 liter per minuut bij een druk van 110 tot 172 bar. De ruim 0,1 vierkante meter grote drukplaat genereert een kracht van 16 kilonewton en drukt de grond met ruim 88 kilopascal aan. De grootste variant is de 1052 kilo zware VVP45 voor machines van 113,6 tot 34 ton. Deze trilplaat vraagt 144 tot 159 liter olie per minuut bij een druk van 138 tot 172 bar. De drukplaat meet een oppervlak van ruim 1 vierkante meter en ontwikkelt 110 kilonewton aan kracht die de grond met ruim 106,9 kilopascal aandrukt.

Reageer op dit artikel