nieuws

Variodyn ontruimt ook via internet

bouwbreed

capelle aan den ijssel – Connex Telecom brengt een nieuwe ontruimingsmodule voor de brandweer op de markt. Het systeem valt onder het digitale omroep- en ontruimingssysteem Variodyn D1 van de leveranier uit Capelle aan den IJssel. De module komt op een plek waar de brandweer er makkelijk bij kan. Het toestel heeft twaalf vrij te […]

capelle aan den ijssel – Connex Telecom brengt een nieuwe ontruimingsmodule voor de brandweer op de markt. Het systeem valt onder het digitale omroep- en ontruimingssysteem Variodyn D1 van de leveranier uit Capelle aan den IJssel. De module komt op een plek waar de brandweer er makkelijk bij kan. Het toestel heeft twaalf vrij te configureren druktoetsen, een luidspreker, een microfoon en een analoge in- en uitgang voor geluid. Het systeem let er automatisch op of de microfoon nog functioneert. De luidspreker past het volume automatisch aan het omgevingsgeluid aan. De module wordt met een Cat5-kabel aangesloten op de digitale Variodyn D1.

Met conventionele kabels kan tussen beide toestellen tot 300 meter afstand zitten en met glasvezelkabels tot 2000 meter. De modules van de Variodyn D1 zijn via ethernet en standaard kabels gekoppeld. Elke module verwerkt met eigen processors signalen. De Variodyn D1 kan ook op bestaande WAN of LAN-netten worden aangesloten.

Reageer op dit artikel