nieuws

Utrechtse Vinex-wijk krijgt cultuurcampus

bouwbreed

utrecht – De wijk Vleuterweide op de Utrechtse Vinex-locatie Leidsche Rijn krijgt een cultuurcampus. Het college van B en W heeft 32 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project. De bouw begint in april, de oplevering volgt in juni 2007. De Cultuurcampus Vleuterweide, zoals het project gaat heten, bestaat uit nieuwbouw van het Amadeuslyceum, een […]

utrecht – De wijk Vleuterweide op de Utrechtse Vinex-locatie Leidsche Rijn krijgt een cultuurcampus. Het college van B en W heeft 32 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project. De bouw begint in april, de oplevering volgt in juni 2007.

De Cultuurcampus Vleuterweide, zoals het project gaat heten, bestaat uit nieuwbouw van het Amadeuslyceum, een sporthal, een muziek- en dansschool en een welzijnscentrum met peuterspeelzaal. Ook komen er een bibliotheek, kerkelijk centrum en een dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking.

Boven een deel van de campusvoorzieningen bouwt corporatie Portaal verder 54 sociale huurappartementen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels