nieuws

Uitstel in strafzaak balkondrama

bouwbreed Premium

maastricht – De strafzaak tegen de verdachten in het balkondrama van Maastricht loopt vertraging op. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bevestigd. Volgens justitie moeten er op last van de rechter-commissaris nog enkele getuigen worden gehoord en dient een nieuw sporenonderzoek te worden verricht. Nadere details wil het OM niet prijsgeven. De regiezitting die voor […]

maastricht – De strafzaak tegen de verdachten in het balkondrama van Maastricht loopt vertraging op. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bevestigd.

Volgens justitie moeten er op last van de rechter-commissaris nog enkele getuigen worden gehoord en dient een nieuw sporenonderzoek te worden verricht. Nadere details wil het OM niet prijsgeven. De regiezitting die voor 18 januari stond geagendeerd, gaat niet door, aldus een woordvoerder van justitie. Een nieuwe zittingsdatum is nog niet geprikt.

Eind oktober maakte het OM bekend dat het strafrechtelijk onderzoek naar het balkondrama nagenoeg rond was. Justitie moest gisteren bekennen dat de dagvaardingen nog altijd niet de deur uit zijn. Wie zich uiteindelijk voor de rechter moet verantwoorden is derhalve nog onbekend.

In april 2003 kwam twee bewoners van appartementencomplex Patio Sevilla om het leven toen vijf balkons het begaven.

Reageer op dit artikel