nieuws

Toch 300.000 euro extra voor glazen plafond

bouwbreed Premium

groningen – Aan het gekrakeel rond de bouw van een glazen dak over de binnenplaats van het provinciehuis in Groningen is een einde gekomen. De Provinciale Staten dienden geen motie van wantrouwen in tegen Gedeputeerde Staten, maar gingen toch akkoord met een bedrag van 3 ton extra voor de bouw, die vanwege gebrek aan vergunningen […]

groningen – Aan het gekrakeel rond de bouw van een glazen dak over de binnenplaats van het provinciehuis in Groningen is een einde gekomen. De Provinciale Staten dienden geen motie van wantrouwen in tegen Gedeputeerde Staten, maar gingen toch akkoord met een bedrag van 3 ton extra voor de bouw, die vanwege gebrek aan vergunningen enige weken werd stilgelegd.

Er is inmiddels al een bedrag van 6 ton in de bouw gestoken en dat gaf voor de statenleden de doorslag. Een optie om alles in de oude staat terug te brengen kost 8,2 ton. De totale kosten van de klus, bedoeld om de binnenplaats van het oude deel van het provinciehuis �representatiever� en �publieksvriendelijker� te maken zijn 1,3 miljoen euro.

Bouwvakkers zijn al sinds de zomer bezig met de binnenplaats als onderdeel van een ingrijpende renovatie van het Groninger provinciehuis. De staten spraken van een fikse deuk in het vertrouwen en willen bij de overige werkzaamheden niet weer voor onverwachte tegenvallers komen te staan. GS kunnen echter niet voor de volle 100 procent garanderen dat zich geen nieuwe calamiteiten voordoen.

Reageer op dit artikel