nieuws

Tien jaar de bezem door Paramaribo

bouwbreed

paramaribo – De Inter American Development Bank (IDB) trekt de komende tien jaar ongeveer 45 miljoen euro uit voor de herinrichting van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het project moet vooral de druk op het centrum van de stad verminderen en leiden tot een betere infrastructuur. Paramaribo wordt volgens de plannen opgedeeld in een stadscentrum en […]

paramaribo – De Inter American Development Bank (IDB) trekt de komende tien jaar ongeveer 45 miljoen euro uit voor de herinrichting van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het project moet vooral de druk op het centrum van de stad verminderen en leiden tot een betere infrastructuur.

Paramaribo wordt volgens de plannen opgedeeld in een stadscentrum en vier subcentra in buitenwijken. In deze subgebieden komen winkelcentra, onderwijsfaciliteiten, gezondheidscentra en overheidsdiensten.

Daarnaast worden alle industriële activiteiten verplaatst naar het bestaande bedrijventerrein rond het Saramaccakanaal, aan de rand van de stad. Ook wordt de befaamde maar verpauperde Centrale Markt in het hartje van de stad aangepakt en verbouwd, waardoor op de oevers langs de belendende Surinamerivier ruimte ontstaat voor een boulevard. Het ligt in de bedoeling het stadsontwikkelingsplan stapsgewijs uit te voeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels