nieuws

Streep door bouw in of nabij Waddenzee

bouwbreed

den haag – In of direct grenzend aan de Waddenzee mogen geen nieuwe havens of bedrijventerreinen komen. Bestaande havens of bedrijventerreinen mogen alleen nog maar landinwaarts worden uitgebreid. Plaatsing van windturbines in de Waddenzee is verboden. Dat staat in de concept Nota Waddenzee die gisteren de inspraak is ingegaan. In de nota legt het kabinet […]

den haag – In of direct grenzend aan de Waddenzee mogen geen nieuwe havens of bedrijventerreinen komen. Bestaande havens of bedrijventerreinen mogen alleen nog maar landinwaarts worden uitgebreid. Plaatsing van windturbines in de Waddenzee is verboden.

Dat staat in de concept Nota Waddenzee die gisteren de inspraak is ingegaan. In de nota legt het kabinet vast wat de komende tien jaar ruimtelijk wel en niet wenselijk is in het Waddenzeegebied. Het kabinet stelt de Waddenzee als natuurgebied centraal en kiest nadrukkelijk voor het behoud van het open landschap. Dit betekent dat de bouwmogelijkheden flink worden beperkt en er feitelijk alleen nog maar landinwaarts ruimte wordt geboden voor uitbreiding van bestaande havens en bedrijventerreinen. Ook de recreatie wordt aan banden gelegd: er mogen geen nieuw jachthavens komen

De inspraakprocedure loopt tot 22 februari. Nog voor de zomer zal de Tweede Kamer zich over de visie van het kabinet uitspreken.

Reageer op dit artikel