nieuws

Steiger bij Binnenhof Den Haag stort in

bouwbreed

den haag – Een steiger bij de grote poort van het Haagse Binnenhof is ingestort nadat waarschijnlijk het anker waarmee deze vastzat, uit de muur is gebroken. Twee werknemers van Wanders Montage uit Amsterdam die met de montage bezig waren, zijn van de steiger gevallen. Een werknemer stond tijdens de val op circa 5 meter […]

den haag – Een steiger bij de grote poort van het Haagse Binnenhof is ingestort nadat waarschijnlijk het anker waarmee deze vastzat, uit de muur is gebroken.

Twee werknemers van Wanders Montage uit Amsterdam die met de montage bezig waren, zijn van de steiger gevallen. Een werknemer stond tijdens de val op circa 5 meter hoogte, de ander zo�n 3 meter hoog. Na het losbreken van het anker uit de muurplaten werd de steiger een soort glijbaan, waardoor de valhoogte beperkt bleef tot circa 1,5 meter. De werknemers konden na een ziekenhuisbezoek direct weer naar huis.

Volgens D. Koolhaas van Wanders Montage is het nog een raadsel hoe de steiger heeft kunnen losbreken uit de muur. “Dit is een unicum. We hopen zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen. Met name voor onze werknemers die elkaar en het materiaal blindelings moeten kunnen vertrouwen.”

Ook de Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht.

Wanders Montage plaatst de steigers voor Mens Schilderwerken uit Zeist die de buitenkant van het Binnenhof een schilderbeurt geeft.

Reageer op dit artikel