nieuws

Sloop en renovatie in Hilversum-Noord

bouwbreed

hilversum – In Hilversum-Noord gaan de komende jaren 465 woningen tegen de grond. Van nog eens 659 woningen wordt bekeken of renovatie nog zin heeft. Na de sloop is er ruimte voor de bouw van zevenhonderd woningen, meest appartementen. Van ongeveer 1000 flatwoningen wordt onderzocht hoe deze in de komende 10 jaar kunnen worden verbeterd. […]

hilversum – In Hilversum-Noord gaan de komende jaren 465 woningen tegen de grond. Van nog eens 659 woningen wordt bekeken of renovatie nog zin heeft. Na de sloop is er ruimte voor de bouw van zevenhonderd woningen, meest appartementen.

Van ongeveer 1000 flatwoningen wordt onderzocht hoe deze in de komende 10 jaar kunnen worden verbeterd. Dit blijkt uit conceptplannen van de gemeente Hilversum, die samenwerkt met woningcorporaties Alliantie Gooi en Vechtstreek, Dudok Wonen, Het Gooi en Omstreken en zorg- en welzijnsinstellingen.

Stedelijke vernieuwing van de wijk is noodzakelijk, omdat er weinig voorzieningen zijn en een flink aantal woningen niet meer voldoet aan de eisen. Noord is een grotendeels naoorlogse wijk (1955) met ongeveer 4000 woningen.

Reageer op dit artikel