nieuws

Scherpe eindsprint van bouwmarkten

bouwbreed Premium

voorburg – De bouwmarkten hebben in de slotmaanden van 2005 op het nippertje de zwakke verkoopcijfers uit de eerste driekwart van het jaar kunnen goedmaken. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg.

In oktober groeide de omzetten van de bouwmarkten plotseling met 6,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. In november zat de branche andermaal met 2,3 procent in de plus. Wat bij de start van de drukke winkelmaand december resteerde, was een verbetering van een half procent vergeleken met de eerste elf maanden van 2004.

Het CBS constateert dat de hoge omzetgroei van de detailhandel in november sinds oktober 2002 niet meer is voorgekomen. De toename bedroeg 4,6 procent ten opzichte van november 2004. De stijging ging gepaard met het verlies van een half procent van de prijzen. De doe-het-zelfwinkels konden de groei van de bouwmarkten niet bijbenen. Waar de bouwmarkten in oktober een plus van 6,6 procent noteerden, kwamen de doe-het-zelfwinkels niet verder dan een toename van 4,5 procent. In november scoren de markten 2,3 procent groei tegen de winkels slechts 1,1 procent.

Reageer op dit artikel