nieuws

Samenwerking met VNO-NCW verscheurt MKB Nederland

bouwbreed

delft – MKB Nederland heeft algemeen directeur W. van der Maas de deur uitgezet. De bestuurder van de belangenvereniging voor het midden- en kleinbedrijf kan het niet eens worden met voorzitter L. Hermans over de samenwerking met VNO-NCW, de branchegenoot voor het grootbedrijf.

Reden voor het conflict zijn de plannen om MKB Nederland samen te laten werken met VNO-NCW. Daarnaast zou de MKB-directeur zich negatief hebben uitgelaten over voorzitter Hermans en het presidium van de organisatie waarin de deelnemende belangenverenigingen, waaronder Bouwend Nederland, zijn vertegenwoordigd.

MKB Nederland ontkent vanuit het hoofdkantoor in Delft dat er een verband is tussen de bestuurlijke beslommeringen en de op handen zijnde samenwerking met VNO-NCW. Dit onderwerp wordt momenteel door een commissie onderzocht die rond 1 april met een advies komt, zo laat de belangenorganisatie weten. Voorzitter Hermans bevestigt echter de geruchten dat de problemen voortkomen uit een meningsverschil in de top van MKB Nederland over de te varen koers. Vanuit Peking laat hij in het Financieele Dagblad weten dat Van der Maas het niet eens zou zijn met het besluit om de samenwerking met VNO-NCW te onderzoeken.

Woordvoerder P. Wouters van Bouwend Nederland wil niet ingaan op de ruzie. “Het zou niet goed zijn als Bouwend Nederland daar wat van zou zeggen. Wij zijn uit efficiency-overweging en de slagkracht die je als grote organisatie hebt wel voor een samenwerking tussen VNO-NCW en MKB Nederland.”

Reageer op dit artikel