nieuws

Ruimte boven winkels beter benutten

bouwbreed

DEN HAAG – Leegstaande etages boven winkels moeten vaker worden benut als woonruimte. Dit kan de krapte op de woningmarkt helpen te verkleinen en de veiligheid en leefbaarheid in de binnensteden vergroten, aldus de nieuwe vereniging Wonen Boven Winkels Nederland. Naar schatting staan in de grotere steden in Nederland meer dan 30.000 verdiepingen boven winkelpanden […]

DEN HAAG – Leegstaande etages boven winkels moeten vaker worden benut als woonruimte. Dit kan de krapte op de woningmarkt helpen te verkleinen en de veiligheid en leefbaarheid in de binnensteden vergroten, aldus de nieuwe vereniging Wonen Boven Winkels Nederland.

Naar schatting staan in de grotere steden in Nederland meer dan 30.000 verdiepingen boven winkelpanden leeg, maakte de aanstaande vereniging gisteren bekend. Door samenwerking met bijvoorbeeld gemeenten en corporaties wil de organisatie hier snel woningen realiseren. Minister Dekker (volkshuisvesting) geeft morgen in Den Haag officieel het startsein voor de oprichting van de nieuwe vereniging.

Reageer op dit artikel