nieuws

Roldoek Metacon weert brand nu twee uur

bouwbreed

gouda – Het Goudse bedrijf Metacon heeft een brandwerend roldoek dat brand twee uur lang weert. Het bedrijf claimt de eerste in Europa te zijn dat een dergelijk doek kan leveren. De brandwerende doeken, gemaakt van een hoge temperaturen verdragende technische vezel, zijn bedoeld om gebouwen intern te compartimenteren in geval van brand. Bij brand […]

gouda – Het Goudse bedrijf Metacon heeft een brandwerend roldoek dat brand twee uur lang weert. Het bedrijf claimt de eerste in Europa te zijn dat een dergelijk doek kan leveren.

De brandwerende doeken, gemaakt van een hoge temperaturen verdragende technische vezel, zijn bedoeld om gebouwen intern te compartimenteren in geval van brand. Bij brand komt het dubbelwandige doek omlaag door de sendzimir verzinkt stalen zijgeleiders. Het roldoek voorkomt dat de brand zich binnen het bedrijf uitbreidt. In ieder geval vertraagt het de brand.

Mertacon levert ook stalen rolluiken, die dezelfde functie vervullen. Het voordeel van het roldoek is dat het goedkoper en lichter is. Het doek weegt 1500 gram per vierkante meter. Er zijn geen grote en zware motoren nodig voor het oprollen. Een buismotor of een opsteekmotor van 230 volt volstaan. Bij spanningsuitval zorgt een noodstroomaccu voor gecontroleerd zakken.

Ook is de ophangconstructie lichter een neemt het geheel in de opgerolde situatie minder ruimte in.

Tot nu toe was het roldoek leverbaar met een 60 en 90 minuten brandwerendheid. Een 120 minuten brandwerendheid is nu ook door TNO gecertificeerd (NEN-EN 1634-1).0

Reageer op dit artikel