nieuws

Rijk boos over kleine Moerdijkse Hoek

bouwbreed

den haag – Het Rijk is onaangenaam verrast door het plan om het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek drastisch te verkleinen. De provincie Noord-Brabant wil slechts 360 hectare ontwikkelen in plaats van de geplande 600 hectare. Minister Brinkhorst (economische zaken) en minister Dekker (VROM) reageren zeer verbaasd op het feit dat de provincie de plannen voor het […]

den haag – Het Rijk is onaangenaam verrast door het plan om het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek drastisch te verkleinen. De provincie Noord-Brabant wil slechts 360 hectare ontwikkelen in plaats van de geplande 600 hectare.

Minister Brinkhorst (economische zaken) en minister Dekker (VROM) reageren zeer verbaasd op het feit dat de provincie de plannen voor het bedrijventerrein op de lange baan schuift. Brinkhorst dreigt de subsidie voor bedrijventerreinen te stoppen als Brabant de plannen daadwerkelijk doorzet.

De ministers nemen het de provincie kwalijk dat het bovenregionale belang van de regio uit het oog verliest. “De plannen getuigen niet van de ambitie om de potenties van de regio tussen Rotterdam en Antwerpen te benutten”, is de kritische conclusie van het Rijk.

In de Nota ruimte is het terrein als een van de weinige terreinen van nationaal belang genoemd voor duurzame economische groei. Afgelopen zomer is zelfs op verzoek van de provincie een convenant gesloten met het Rijk, door staatssecretaris Van Gennip.

Het schrappen van het bedrijventerrein is goed gevallen bij Milieudefensie. Ook de Socialistische Partij ziet er liever landbouwgrond. De gemeenteraad en Provinciale Staten moeten nog beslissen.

Reageer op dit artikel