nieuws

Rietveldprijs 2005 ontwerper Wiel Arets

bouwbreed

utrecht – De Rietveldprijs 2005 gaat naar architect Wiel Arets voor zijn ontwerp van de Universiteitsbibliotheek op De Uithof in Utrecht. De jury heeft het over “een onmiskenbaar eigentijds, uniek en plekgebonden gebouw”. Arets krijgt een prijs van 7500 euro. De stichting reikt de prijs tweejaarlijks uit aan een architect die een bijzonder gebouw heeft […]

utrecht – De Rietveldprijs 2005 gaat naar architect Wiel Arets voor zijn ontwerp van de Universiteitsbibliotheek op De Uithof in Utrecht. De jury heeft het over “een onmiskenbaar eigentijds, uniek en plekgebonden gebouw”. Arets krijgt een prijs van 7500 euro. De stichting reikt de prijs tweejaarlijks uit aan een architect die een bijzonder gebouw heeft neergezet in Utrecht. Vorige winnaars zijn onder anderen Koen van Velsen, Mart van Schijndel en Rem Koolhaas.

Reageer op dit artikel