nieuws

Record aan orders voor Boskalis

bouwbreed

rotterdam – Boskalis heeft voor 2,5 miljard euro aan orders in portefeuille. Een record, aldus topman R. van Gelder gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor het personeel.

De bestuursvoorzitter liet andermaal weten “positief” gestemd te zijn over de verwachtingen voor dit jaar. “We verwachten een stijgende omzet en hogere bezettingsgraden van het materieel”, aldus Van Gelder. Ook voorziet hij margeherstel, hoewel de orderportefeuille ook nog projecten bevat die met matige marges zijn aangenomen en in 2006 zullen worden uitgevoerd.

De investeringsactiviteiten zullen dit jaar fors toenemen en zullen vooral gericht zijn op versnelde vergroting van hopper- en cuttercapaciteit. Ook is uitbreiding voorzien van de vloot ten behoeve van de olie- en gasindustrie. Bijna 50 procent van de omzet van Boskalis is inmiddels direct of indirect gerelateerd aan ontwikkelingen in de energiemarkten.

De baggeraar houdt er rekening meer dat er dit jaar meer werk is dan capaciteit. Voor Boskalis betekent dat dat ze projecten selectief zal blijven aannemen.

Van Gelder, die dit jaar zal terugtreden als bestuursvoorzitter, herhaalde de eerder uitgesproken verwachting ten aanzien van de resultaten over 2005: een circa 15 procent hogere omzet en een groei van de nettowinst met tenminste 80 procent. De definitieve cijfers publiceert Boskalis op 13 maart.

Reageer op dit artikel