nieuws

Rechtbank buigt zich over sloop Crooswijk

bouwbreed

rotterdam – Het 56 woningen tellende woonblok Klein Trapezium in het Rotterdamse Nieuw Crooswijk moet het eerste worden geveld voor de grootschalige herstructurering van de wijk. Maar elf bewoners verzetten zich tot de laatste snik. Voor de kantonrechter in Rotterdam diende gisteren hun zaak tegen de huuropzegging door woningcorporatie WBR. Een uitspraak valt op zijn […]

rotterdam – Het 56 woningen tellende woonblok Klein Trapezium in het Rotterdamse Nieuw Crooswijk moet het eerste worden geveld voor de grootschalige herstructurering van de wijk. Maar elf bewoners verzetten zich tot de laatste snik. Voor de kantonrechter in Rotterdam diende gisteren hun zaak tegen de huuropzegging door woningcorporatie WBR.

Een uitspraak valt op zijn vroegst te verwachten in maart. De rechtbank zal zich namelijk pas in februari opnieuw buigen over de zaak. Eerst moet er aanvullende informatie komen over de precieze status van de sloopplannen, is besloten.

M. Janssen maakt namens de samenwerkende bewonersorganisaties duidelijk dat het tegenhouden van de sloop een belangrijke mijlpaal moet worden. Gevreesd wordt voor een domino-effect zodra het eerste complex is geveld. Een overwinning op WBR betekent dat de organisaties bij volgende projecten sterker in hun schoenen staan, is zijn hoop.

“Deze mensen willen niet dat hun wijk kapot wordt gemaakt, ze willen bovendien in hun goede huizen blijven wonen. Nieuw Crooswijk heeft nog een sociaal systeem dat een zekere rust brengt. Het is geen probleemwijk, als dat wel zo was zou ik er niet willen wonen”, wijst hij de sloop-nieuwbouwplannen van de hand. Goedkope huizen op te aantrekkelijke grond, dat is volgens hem het echte probleem.

Reageer op dit artikel