nieuws

Provincie Limburg gunt geen enkele ontgrinding meer

bouwbreed

maastricht – De provincie Limburg heeft een verzoek van de gemeente Maasbracht afgewezen voor de ontgrinding van een gebied in die gemeente. Maasbracht wilde de winning van 450.000 kubieke meter grind mogelijk maken in het gebied tussen Stevensweert en Ohe en Laak.

Ontgrindingsbedrijf Stevol heeft herhaaldelijk gevraagd die 4 hectare te mogen afgraven. Dit om de vertraging bij de uitvoering van de Grensmaas in Zuid-Limburg te overbruggen. Daarbij wordt 50 miljoen ton grind gewonnen om overstromingen van de Maas tegen te gaan.

Limburg wijst nieuwe ontgrondingen af en stelt zich op het standpunt dat de Grensmaas de allerlaatste afgraving is in de provincie. Gunnen van de extra winning zou een precedent betekenen, vreest de provincie. Dan zouden ook andere baggeraars verzoeken om nieuwe ontgrindingen indienen.

Stevol, onderdeel van de Panheelgroep, mag wel tot 2008 doorgaan met het ontgrinden van een gebied in Maasbracht, waar het bedrijf nu al mee bezig is. De provincie geeft daarvoor wel toestemming om te voorkomen dat de machines al die jaren stilstaan. Maar Stevol vindt dat verlenging van de bestaande vergunning onvoldoende ruimte biedt om iedereen tot eind 2007 aan het werk te kunnen houden.

Reageer op dit artikel