nieuws

Proefspaarbekken bij Rilland in Zeeland

bouwbreed Premium

rilland – Waterbedrijf Evides gaat in Zeeland een proefspaarbekken aanleggen langs de A58 bij Rilland. Met dat spaarbekken – dat een oppervlakte zal beslaan van 10 tot 15 hectare – kan Evides de land- en tuinbouw in Midden-Zeeland makkelijker voorzien van voldoende Biesboschwater. In de afgelopen zomers bleek de aanvoercapaciteit tekort te schieten tijdens hittegolven. […]

rilland – Waterbedrijf Evides gaat in Zeeland een proefspaarbekken aanleggen langs de A58 bij Rilland. Met dat spaarbekken – dat een oppervlakte zal beslaan van 10 tot 15 hectare – kan Evides de land- en tuinbouw in Midden-Zeeland makkelijker voorzien van voldoende Biesboschwater.

In de afgelopen zomers bleek de aanvoercapaciteit tekort te schieten tijdens hittegolven. In het spaarbekken kan zoet water worden opgespaard op het moment dat er voldoende voorhanden is en gebruikt bij droogte.

De afgelopen maanden heeft Evides verscheidene locaties bekeken. De Eerste Bathpolder bij Rilland kwam als beste uit de bus.

Het college van de gemeente Reimerswaal is akkoord gegaan met de aanleg van een spaarbekken op die locatie. Binnenkort sluit het bestuur een overeenkomst over de aanleg en de landschappelijke inpassing van het spaarbekken.

Reageer op dit artikel