nieuws

Productie Duits staal en ijzer daalt in 2005

bouwbreed

den haag – De productie van staal in Duitsland is vorig jaar gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. De staalproductie daalde met 4 procent tot 44,51 miljoen ton. De productie van onbewerkt ijzer zakte vorig jaar met 3,9 procent tot 28,84 miljoen ton. Dat heeft het Duitse statistische bureau Destatis gisteren bekendgemaakt. Met een […]

den haag – De productie van staal in Duitsland is vorig jaar gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. De staalproductie daalde met 4 procent tot 44,51 miljoen ton. De productie van onbewerkt ijzer zakte vorig jaar met 3,9 procent tot 28,84 miljoen ton. Dat heeft het Duitse statistische bureau Destatis gisteren bekendgemaakt.

Met een tonnage van 46,4 miljoen ton bereikte de Duitse staalproductie in 2004 het hoogste niveau sinds de Duitse eenwording in 1990. Dat was voornamelijk te danken aan een grote vraag naar staal in Azië. Die is vorig jaar iets afgenomen, omdat veel bedrijven voorraden hebben aangelegd. Ook heeft China de eigen staalproductie opgevoerd.

Vooral in de oostelijke deelstaten van Duitsland en het oostelijke deel van Berlijn liep de staalproductie terug.

Reageer op dit artikel