nieuws

Platteland dijt steeds meer uit naar steden

bouwbreed Premium

den haag – Er wordt steeds meer gebouwd in Nederland. Het platteland neemt in oppervlakte af en het stedelijk gebied groeit. Zo kwamen er door nieuwbouw op het platteland tussen 1994 en 2000 ruim 600.000 woningen (8 procent van de totale woningvoorraad), waardoor het platteland steeds meer naar de steden uitvloeide. Dat is een van […]

den haag – Er wordt steeds meer gebouwd in Nederland. Het platteland neemt in oppervlakte af en het stedelijk gebied groeit. Zo kwamen er door nieuwbouw op het platteland tussen 1994 en 2000 ruim 600.000 woningen (8 procent van de totale woningvoorraad), waardoor het platteland steeds meer naar de steden uitvloeide.

Dat is een van de conclusies dat het Sociaal Cultureel Planbureau trekt in het rapport �Thuis op het platteland�. Hierin vergelijken de onderzoekers het leven in steden met dat op het platteland en de ontwikkelingen hierin de afgelopen tien jaar.

Volgens het SCP kent het platteland meer riante woningen dan in de stad. Het aandeel koopwoningen ligt ook hoger; 70 procent op het platteland tegen 45 procent in de stad. Het platteland moet volgens de onderzoekers wel rekening gaan houden met de vergrijzing, vooral waar het om de behoefte aan toekomstige seniorenwoningen gaat.

Reageer op dit artikel