nieuws

Philips dempt meer bij Stadskanaal

bouwbreed

stadskanaal – Het vervuilde Ceresmeer op het terrein van de voormalige vestiging van Philips in Stadskanaal wordt gedempt. Zowel het elektronicaconcern als de gemeente ziet demping als de beste oplossing, lieten ze gisteren weten. Philips had in de jaren zestig en zeventig een vergunning om kapotte beeldbuizen en vaten met afval in het meer te […]

stadskanaal – Het vervuilde Ceresmeer op het terrein van de voormalige vestiging van Philips in Stadskanaal wordt gedempt. Zowel het elektronicaconcern als de gemeente ziet demping als de beste oplossing, lieten ze gisteren weten. Philips had in de jaren zestig en zeventig een vergunning om kapotte beeldbuizen en vaten met afval in het meer te dumpen.

In het water is een verhoogde concentratie van de stof barium vastgesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels