nieuws

PHbionic houten schuifraam beschermd door aluminium schil

bouwbreed

beneden-leeuwen – De Kock van Gelder uit Beneden-Leeuwen introduceert de PHbionic. Het bestaande houten PH-schuifraam van het bedrijf, maar dan met een aluminium schil.

De PHbionic heeft nauwelijks onderhoud nodig en ziet er ook nog eens esthetisch verantwoord uit, meldt verkoopleider B. Groeneveld.

De Kock van Gelder ontwikkelde het nieuwe kozijn in samenwerking met de Duitse fabrikant Gutmann. Daarvoor namen zij de natuur als inspiratiebron. Net als bij boomschors is de aluminium schil zodanig op het houten PH-kozijn aangebracht dat er een ventilerende laag tussen het hout en de schil ontstaat. Volgens Van Gelder is het voordeel hiervan dat nagenoeg iedere hard- of naaldhoutsoort is te gebruiken.

De aluminium schil kan ook eenvoudig op bestaande kozijnen worden aangebracht. Zo ontstaat volgens Groeneveld een onderhoudsarm kozijn dat nooit meer behoeft te worden geschilderd en duurzaam is beschermd tegen weersinvloeden. Het aluminium is in alle RAL-kleuren te verkrijgen. De garantie bedraagt tien jaar bij bestaande en nieuwe kozijnen.

De landelijke introductie van de PHbionic is tijdens de vakbeurs Geveltotaal 2006, op 25, 26 en 27 januari in Rotterdam Ahoy. Het schuifraam is voorgedragen voor de innovatieprijs van de vakbeurs.

De Kock Van Gelder houdt vrijdag 27 januari op Geveltotaal een lezingenmiddag met als thema �Hout-aluminium kozijnen, terug naar de toekomst?� Eén van de sprekers is architect Henk Döll.

Reageer op dit artikel