nieuws

Overname Pilkington gaat niet door

bouwbreed

londen – De geplande overname van de Britse glasfabrikant Pilkington door Nippon Sheet Glass gaat niet door, zo hebben de Britse zondagskranten gemeld. Pilkington verwierp eerder een bod van ruim 3 miljard euro van de Japanners, die met een belang van 20 procent al de grootste aandeelhouder van Pilkington zijn. Nippon zou echter niet bereid […]

londen – De geplande overname van de Britse glasfabrikant Pilkington door Nippon Sheet Glass gaat niet door, zo hebben de Britse zondagskranten gemeld.

Pilkington verwierp eerder een bod van ruim 3 miljard euro van de Japanners, die met een belang van 20 procent al de grootste aandeelhouder van Pilkington zijn.

Nippon zou echter niet bereid zijn het bod te verhogen en ziet daarom af van verdere overnamepogingen. De Japanse onderneming was oorspronkelijk van plan haar Europese glasdochter NGF Europe met Pilkington samen te voegen. Eerder slaagde de vijandelijke acquisitie van de Britse gipsfabrikant BPB door het Franse Saint-Gobain na een forse overname- en woordenstrijd wel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels