nieuws

Orders Duitsland trekken weer aan

bouwbreed

wiesbaden – De Duitse bouwers zijn in november geslaagd 8,2 procent meer opdrachten binnen te halen dan in dezelfde maand van 2004. Dat blijkt uit tellingen van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden. Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw deden goede zaken. De sector scoorde 13,2 procent meer opdrachten. Vergeleken met de eeuwwisseling echter zijn de b&u-bouwers […]

wiesbaden – De Duitse bouwers zijn in november geslaagd 8,2 procent meer opdrachten binnen te halen dan in dezelfde maand van 2004. Dat blijkt uit tellingen van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden.

Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw deden goede zaken. De sector scoorde 13,2 procent meer opdrachten. Vergeleken met de eeuwwisseling echter zijn de b&u-bouwers 39 procent van hun omzet kwijtgeraakt.

De grond-, water- en wegenbouw haalde in november 3,4 procent meer opdrachten binnen. De gww-bedrijven zakten afgelopen vijf jaar minder ver weg dan de aannemers in de b&u. Het opdrachtniveau lag in november een kwart onder de oogst van najaar 2000.

In de eerste elf maanden van vorig jaar boekten de Duitse bouwbedrijven met twintig of meer medewerkers een omzet van 67,7 miljard euro. De prestatie is 6 procent kleiner dan de omzet in dezelfde periode van 2004.

Het aantal medewerkers nam bij de ondernemingen met 6,7 procent af tot 718.000.

Reageer op dit artikel