nieuws

Opnieuw problemen met stadsverwarming

bouwbreed

LEEUWARDEN – In de Leeuwarder wijk Camminghaburen zijn opnieuw problemen ontstaan met de stadsverwarming. Anderhalf jaar geleden bleek legionella in het water te zitten, ditmaal is er water uit de leidingen gelekt, waardoor in vier huizen schade is ontstaan. Dat bevestigde een zegsman van energiebedrijf Essent, eigenaar van de verwarmingscentrale, gisteren. De lekkages in de […]

LEEUWARDEN – In de Leeuwarder wijk Camminghaburen zijn opnieuw problemen ontstaan met de stadsverwarming. Anderhalf jaar geleden bleek legionella in het water te zitten, ditmaal is er water uit de leidingen gelekt, waardoor in vier huizen schade is ontstaan. Dat bevestigde een zegsman van energiebedrijf Essent, eigenaar van de verwarmingscentrale, gisteren. De lekkages in de vier woningen hebben vooral vloerbedekking beschadigd. Wie de schade moet betalen, is nog onduidelijk.

Volgens Essent zijn de warmwaterleidingen in de meterkasten van de huizen aangetast, waardoor de lekkage is ontstaan. De oorzaak van de aantasting van de leidingen is onbekend. Het energiebedrijf stelt dat niet is uit te sluiten dat de maatregelen die in 2004 zijn genomen om de legionellabacterie buiten de deur te houden de oorzaak van de lekkages zijn.

Essent gaat deze en volgende week een steekproef doen in vijftig woningen in Camminghaburen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels