nieuws

Onnodige zorgen om behaarde grasslak

bouwbreed

leiden – De gemeente Velsen heeft zich onnodig zorgen gemaakt dat een nieuwe slak bouwplannen zou vertragen. De behaarde grasslak, zoals dit diertje heet, werd in 2003 in grote aantallen aangetroffen aan een oever bij het Kennemermeer. Vermoedelijk leefde hij er al een paar jaar. De vondst werd niet naar buiten gebracht om geen problemen […]

leiden – De gemeente Velsen heeft zich onnodig zorgen gemaakt dat een nieuwe slak bouwplannen zou vertragen. De behaarde grasslak, zoals dit diertje heet, werd in 2003 in grote aantallen aangetroffen aan een oever bij het Kennemermeer. Vermoedelijk leefde hij er al een paar jaar.

De vondst werd niet naar buiten gebracht om geen problemen te krijgen met het bestemmingsplan, weet onderzoeker E. Gittenberger van Naturalis in Leiden. “Maar deze soort is nergens ter wereld beschermd en hoort in Nederland niet thuis. Hoe hij hier komt, is speculeren. Hij kan meegekomen zijn met een kampeerder of uitgezet.

Reageer op dit artikel