nieuws

Onderdeel gevangenis Veenhuizen dicht

bouwbreed

veenhuizen – Een onderdeel van gevangenis Bankenbosch in Veenhuizen gaat eerder dicht dan gepland, omdat het er niet brandveilig is. Het gaat om een halfopen inrichting, De Rolpaal, waar 23 gedetineerden in de leeftijd van 18 tot 22 jaar verblijven. Zij worden binnenkort overgeplaatst naar cellenblokken elders in het land waar plaats is, zei directeur […]

veenhuizen – Een onderdeel van gevangenis Bankenbosch in Veenhuizen gaat eerder dicht dan gepland, omdat het er niet brandveilig is. Het gaat om een halfopen inrichting, De Rolpaal, waar 23 gedetineerden in de leeftijd van 18 tot 22 jaar verblijven.

Zij worden binnenkort overgeplaatst naar cellenblokken elders in het land waar plaats is, zei directeur R. Kievitsbosch van de penitentiaire inrichting in Veenhuizen gisteren. De voortijdige sluiting vloeit voort uit een inventarisatie van de brandveiligheidssituatie naar aanleiding van de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost, waardoor eind oktober elf gedetineerden om het leven kwamen.

Uit dat onderzoek bleek dat extra maatregelen nodig waren bij De Rolpaal. Maar de kosten daarvan staan volgens de inrichting niet in verhouding met hoe lang het gebouw nog zou worden gebruikt. Tot de sluiting wordt extra personeel ingezet om de brandveiligheid te waarborgen. Eind november werd een deel van de penitentiaire inrichting De Kruisberg in Doetinchem al gesloten in verband met de brandveiligheid.

Reageer op dit artikel