nieuws

Miljoenenrenovatie haven Lauwersoog

bouwbreed

lauwersoog – De langverwachte opknapbeurt van de haven van Lauwersoog krijgt eindelijk zijn beslag. De gemeenten De Marne en Dongeradeel steken samen 1,5 miljoen in de renovatie van de haven. De provincies Groningen en Friesland tekenen voor bijna 2,5 miljoen. Om te voorkomen dat de haven langzaam wegkwijnt is ruim 6 miljoen euro nodig. De […]

lauwersoog – De langverwachte opknapbeurt van de haven van Lauwersoog krijgt eindelijk zijn beslag. De gemeenten De Marne en Dongeradeel steken samen 1,5 miljoen in de renovatie van de haven. De provincies Groningen en Friesland tekenen voor bijna 2,5 miljoen. Om te voorkomen dat de haven langzaam wegkwijnt is ruim 6 miljoen euro nodig. De resterende 2 miljoen komt uit een speciaal fonds ter verbetering van de noordelijke economie.

Voor eigenaar Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog (EHL) is de facelift van de haven van essentieel belang. Voor zowel de recreanten als voor de beroepsvissers is het zaak meer ruimte te krijgen in de haven. Het westelijk deel wordt ingericht voor de vaartoeristen. Er komt een nieuwe kade van circa 100 meter lang. Ook zijn er plannen voor de aanleg van drie drijvende steigers van elk 50 meter lang. Het oostelijke deel wordt het terrein van de vissers. De visserskade wordt uitgebreid met 100 meter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels