nieuws

Maxwan bedenkt stad bij Moskou

bouwbreed

ROTTERDAM – Stedenbouwkundig bureau Maxwan uit Rotterdam heeft een prijsvraag gewonnen voor ontwikkeling van een nieuwe stad aan de zuidwestkant van Moskou. �Novoje Kommunarka� kan plaats bieden aan 150.000 inwoners. Volgens het masterplan van Maxwan worden bosopstanden, datsja�s en villa�s die nu in het 4000 hectare metende gebied liggen zoveel mogelijk in de plannen opgenomen. […]

ROTTERDAM – Stedenbouwkundig bureau Maxwan uit Rotterdam heeft een prijsvraag gewonnen voor ontwikkeling van een nieuwe stad aan de zuidwestkant van Moskou. �Novoje Kommunarka� kan plaats bieden aan 150.000 inwoners.

Volgens het masterplan van Maxwan worden bosopstanden, datsja�s en villa�s die nu in het 4000 hectare metende gebied liggen zoveel mogelijk in de plannen opgenomen. “Wij willen er geen stad vol torenflats van maken,” zegt Klaas Hofman van Maxwan. Het masterplan voorziet in de bouw van maximaal vijftigduizend woningen.. Maxwan werkt in het project samen met de ingenieursbureau URS en het Utrechtse H+N+S Landschapsarchitecten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels