nieuws

Limburgse gemeente Mook krijgt station

bouwbreed

nijmegen – Mook, de noordelijkste gemeente van de provincie Limburg, krijgt in het dorp Molenhoek een eigen treinstation. Het station is voorzien voor 2010, maar het bestuur van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen (KAN) wil dat er volgend jaar al een tijdelijke voorziening komt. Molenhoek ligt tegen de regio Nijmegen aan en maakt om die reden deel […]

nijmegen – Mook, de noordelijkste gemeente van de provincie Limburg, krijgt in het dorp Molenhoek een eigen treinstation. Het station is voorzien voor 2010, maar het bestuur van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen (KAN) wil dat er volgend jaar al een tijdelijke voorziening komt. Molenhoek ligt tegen de regio Nijmegen aan en maakt om die reden deel uit van het KAN.

De Stadsregio opent op 15 februari de aanbesteding voor de exploitatie van het treintraject Nijmegen-Cuijk, onderdeel van de NS-lijn Nijmegen-Roermond. Het noordelijke deel van Limburg is tot nu toe per openbaar vervoer slecht te bereiken, zo vindt het KAN-bestuur.

Reageer op dit artikel