nieuws

Libeskind ontwerpt vissersdorp Sri Lanka

bouwbreed

unawatuna – Studio Daniël Libeskind (SDL) heeft zich belangeloos ingezet voor het complete masterplan van een vissersdorp Unawatuna in Sri Lanka dat praktisch geheel door de tsunami van 26 december 2004 van de aardbodem werd weggevaagd.

Het plan van SDL bestaat uit een mix van kleine woon- en werkgemeenschappen, utilitaire voorzieningen, winkels, restaurants en gastenverblijven. Urban Solutions uit Rotterdam dat zich wereldwijd met hulpprogramma�s in rampgebieden bezighoudt, begeleidt het project.

Het idee voor het herstel van het dorp komt van Orde Levinson, een ondernemer uit Oxford, Engeland. Levinson heeft voor de ontwikkeling van het plan de stichting Unawatuna 2612 in het leven heeft geroepen om de geschatte 450.000 euro bij elkaar te krijgen om de bouw van meer dan vijftig woningen en twintig overige gebouwen mogelijk te maken. De meeste ontwerpen van SDL zijn gebaseerd op traditionele woningen uit Sri Lanka. Voor de bouw van een gemeenschapshuis, dat op de plaats van een verwoeste school komt, is onlangs het groene licht gegeven.

Reageer op dit artikel