nieuws

Leerlingen bouwen dorpshuis Wanneperveen

bouwbreed

wanneperveen – Woningcorporatie Wetland Wonengroep uit Vollenhove wil het dorpshuis in Wanneperveen laten bouwen door aankomende bouwvakkers. Het betreft een leerlingbouwplaats.

Het initiatief past in een convenant dat door diverse corporaties alsmede door wethouders van de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland is ondertekend. In het document is vastgelegd dat bouwwerken die in opdracht van de ondertekenaars verrijzen, zoveel mogelijk door leerlingen worden gebouwd.

De overeenkomst past in het streven meer jongeren te interesseren voor een baan in de bouw. De sector heeft veel behoefte aan nieuwkomers op alle niveaus. Die kunnen het beste in de praktijk worden opgeleid want scholing op leerlingbouwplaatsen werpt vruchten af. Veel beginnende bouwvakkers leren liever in de praktijk dan op school. Dit maakt het aantrekkelijker voor de bouw te kiezen, bovendien ronden meer bouwplaatsleerlingen hun opleiding af. “Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze aannemers”, aldus M. Timmermans, directeur van de Wetland Wonen Groep. “Door opleidingsmogelijkheden te bieden, willen we onze verantwoordelijkheid nemen voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken.” Wethouder Steinmetz van de gemeente Steenwijkerland: “De komende tijd investeren we fors in woning- en utiliteitsbouw. We willen als gemeente ruimte geven aan het opleiden van jongeren.”

Reageer op dit artikel